سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها | پنج‌شنبه، ۳ تیر ۱۴۰۰

آموزش فریز کردن مواد غذایی - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

محتوای تولیدات ویژه

آموزش فریز کردن مواد غذایی

آموزش فریز کردن مواد غذایی


آموزش فریز کردن مواد غذایی

به مقدار زیاد غذا پختن و غذای زیادی را برای مصارف آینده فریز کردن، یکی از راه‌های هوشمندانه برای صرفه‌جویی در وقت از جهت تهیه‌ی غذا در طول هفته است.

آموزش فریز کردن مواد غذاییدستورالعملی که در ادامه در مورد فریز کردن غذا به شما ارائه می‌دهیم را به کار ببرید تا غذا‌های باقیمانده‌ای که فریز می‌کنید، درست مانند قبل از فریز کردن، تازه و خوشمزه بمانند.
 
 
قدم اول: غذا‌هایی را انتخاب کنید که در اثر انجماد، کیفیت خود را خوب حفظ می‌کنند
بیشتر غذا‌ها خیلی خوب فریز می‌شوند، از جمله نان‌ها، خیلی از کیک‌ها و شیرینی‌ها، سوپ‌ها، خورش‌ها، سبزی‌های تفت داده شده، گوشت قرمز و مرغ و بوقلمون. اما برخی دیگر در فریزر بدبو و ناجور می‌شوند. 
موادی مانند هندوانه، خیار و کاهو که محتوای آب بالایی دارند، وقتی یخشان آب می‌شود، نرم و وارفته می‌شوند. به عبارتی دیگر، غذا‌هایی که حاوی این میوه‌ها و سبزی‌ها هستند، مثلاً سالادها، بهتر است تازه مصرف شوند.
در مورد فریز کردن مواد غذایی چربی‌دار مانند ماست و شیر که با یخ‌زدایی، چربی‌شان جدا شده و دلمه می‌شوند باید احتیاط کنید. 
پاستای پخته شده برخلاف غذا‌هایی مانند لازانیا، در فریزر خوب نمی‌مانند. پاستای پخته شده بعد از یخ‌زدایی، دیگر نرم نبوده و تبدیل به توده‌ای از خمیر می‌شود.
 
برای سرعت دادن به پروسه‌ی فریز شدن، بسته‌های مواد غذایی را پهن و به صورت لایه‌ای نازک درست کنید (مثلاً کیسه سوپ یا فیله ماهی). هر چه بسته‌ی فریزی شما نازک‌تر باشد، زودتر منجمد خواهد شد
 
قدم دوم: غذا را پیش از فریز کردن، خنک کنید
همیشه غذای پخته شده را قبل از قرار دادن در یخچال یا فریزر خنک کنید. اما چرا باید صبر کنید تا غذا خنک شود؟ چون اگر غذای گرم را در محیطی سرد بگذارید، غذا‌های اطراف خود را گرم کرده و در یخچال یا فریزر، گرما ایجاد خواهد کرد و این درست نیست. زیرا سبب رشد باکتری‌ها در غذا شده و شما را بیمار خواهد کرد.
برای بهینه کردن ایمنی غذا، محدوده‌ی خطر را در نظر داشته باشید که در طیف دمای بین ۵ تا ۶۰ درجه سانتی‌گراد بوده و بیشترین احتمال رشد باکتری‌های مضر در غذا را دارا می‌باشد.
 
 
قدم سوم: غذا را در حجم‌های کمتر فریز کنید
فریز کردن غذا در مقادیر کمتر و یا به‌صورت قسمت‌های جداگانه بهتر است، مگر اینکه تصمیم داشته باشید برای تعداد زیادی به یک باره غذا درست کنید. این شیوه فریز کردن غذا به شما اجازه می‌دهد فقط به اندازه‌ی مورد نیازتان، غذا را یخ‌زدایی کنید. ضمناً کمکتان می‌کند غذای کمتری تلف شده و دوباره گرم کردن آن نیز سریع‌تر انجام شود.
غذا را در قسمت‌های کوچک‌تر فریز کردن برای مواد غذایی مانند برش‌های نان و مقدار زیادی جوی پخته شده توصیه می‌شود.
 
 
قدم چهارم: بسته غذا را به‌خوبی هواگیری کنید
برای اینکه مواد غذایی در فریزر، بدبو و بی‌کیفیت نشوند می‌توانید از کیسه‌ها یا ظروف مخصوص فریزر استفاده کنید که تا جایی که امکان دارد بتوانید بسته مواد غذایی را هواگیری نمایید.
همچنین سعی کنید مایعاتی مانند سوپ یا اسموتی‌ها را در کیسه‌های فریزر گذاشته و به صورت لایه‌های نازکی در فریزر صاف کنید. با این کار فضای فریزر کمتر اشغال شده، غذا سریع‌تر فریز شده و بعداً هم راحت‌تر یخ‌زدایی می‌شود.
 
 
قدم پنجم: غذا را به محض خنک شدن فریز کنید
به محض اینکه غذای پخته شده خنک شد، آن را در فریزر بگذارید. هر چه سریع‌تر غذا را فریز کنید، کریستال‌های یخ کمتری در آن تشکیل خواهد شد. به عبارتی دیگر غذا کیفیت خود را بهتر حفظ خواهد کرد. برای سرعت دادن به پروسه‌ی فریز شدن، بسته‌های مواد غذایی را پهن و به صورت لایه‌ای نازک درست کنید (مثلاً کیسه سوپ یا فیله ماهی). هر چه بسته‌ی فریزی شما نازک‌تر باشد، زودتر منجمد خواهد شد.
 
 
قدم ششم: به بسته‌های فریزری برچسب تاریخ بزنید
خیلی بد است که فراموش کنید یک غذا چه مدت در فریزتان مانده است. فراموش کردن تاریخ انجماد غذا باعث هدر رفتن آن نیز می‌شود، زیرا احتمالاً مجبور می‌شوید غذایی را که مدت زیادی است در فریز مانده، دور بریزید. برای اجتناب از این اتفاق، همیشه تاریخ فریز کردن غذا یا هر اطلاعات لازم دیگری را با برچسب روی بسته‌بندی بگذارید.
تاریخ گذاشتن غذای فریزری لازم است تا بدانید داخل ظرف یا بسته‌بندی دقیقاً چه چیزی است و چه زمانی در فریزر قرار گرفته است. مثلا یک سری از مواد غذایی قبل از سه ماه مصرف شوند (پروتئین حیوانی)، در حالی که یک سری دیگر از مواد غذایی تا ۶ ماه قابل فریز شدن هستند (سبزیجات).
 
غذای فریزری چقدر ماندگاری دارد؟
همه‌ی ما می‌دانیم که فریز کردن سبب حفظ مواد غذایی می‌شود، اما تا چه مدت؟ اگر غذایی قبل از فریز شدن تازه باشد، مدت بیشتری می‌توانید آن را فریز نگه دارید.
جدول زیر لیستی از بیشترین مدت زمان ممکن برای انجماد انواع مواد غذایی به صورتی است که بهترین کیفیت خود را حفظ نمایند. این لیست توسط وزارت کشاورزی آمریکا (USDA) ارائه شده است. لازم به ذکر است که مواد غذایی منجمد شده بعد از مدت زمان ذکر شده در لیست زیر، هر چند از کیفیتشان کم می‌شود، اما همچنان قابل خوردن هستند.
اگر ماده غذایی مدنظرتان است که در این لیست وجود ندارد، تازگی آن را بعد از یخ‌زدایی بررسی کنید. غذا‌هایی که برای خوردن سالم نیستند معمولاً بوی نامطبوعی می‌دهند. اگر در مورد سالم بودن غذایی مطمئن نیستید، از خوردن آن صرف‌نظر کنید.
 
 
نوع ماده غذایی ماه‌هایی که می‌توانند فریز شوند
همبرگر، سوسیس و کالباس ۱ تا ۲
گوشت کبابی و استیکی، پخته نشده ۴ تا ۱۲
گوشت چرخ‌کرده، پخته نشده ۳ تا ۴
گوشت، پخته شده ۲ تا ۳
مرغ کامل، پخته نشده ۱۲
مرغ تکه شده، پخته نشده ۹
امعاواحشا مرغ، پخته نشده ۳ تا ۴
مرغ، پخته شده ۴
پرندگان شکاری، پخته نشده ۸ تا ۱۲
ناگت مرغ ۱ تا ۳
غذاهایی که درونشان گوشت دارند ۲ تا ۳
سفیده یا جایگزین‌های تخم‌مرغ ۱۲
غذاهای آماده فریزری ۳ تا ۴
آب و عصاره گوشت و مرغ ۲ تا ۳
سوپ‌ها و خورش‌ها ۲ تا ۳
پیتزا ۱ تا ۲
ماهی‌های غیر چرب ۶ تا ۸
ماهی‌های چرب مثل سالمون و قزل‌آلا ۲ تا ۳

 

آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


البسه محلی باگذشت زمان از شئون مختلف...
ویدئوی طنز
آیران قایران" (آیران به معنای ماست و...
مسابقه‌ی عکاسی کمدی حیات‌ وحش که هرساله...
سومین سرطان شایع در خانم‌ها در ایران و...
میل و هوس شدید به شیرینی جات می تواند به...
طناب زدن خانم‌ها چگونه باید باشد تا ضرر...
۶ نوع محتوا که هرگز نباید در شبکه‌های...
گزارش تصویری
موشن گرافی
موشن گرافی
یکی از علل اصلی که کودکان عرق می‌کنند...
پخت شیرینی “پیشمه” در بین ترکمن‌ها رواج...
زیبایی حیاط خانه‌ای روستایی در گرگان با...
گزارش تصویری
هوشیاری راننده و سد کردن مسیر با خودرو،...
اینفوگرافی

پربازدیدترین های ماه اخیر

نظرسنجی مخاطبین

مخاطب گرامی نظر شما در مورد برنامه های صدای مرکز چیست؟

آثار گرافیکی و تولیدات ویژه

جلوه گری رنگ و نقش در لباس سنتی قوم قزلباش
جلوه گری رنگ و نقش در لباس سنتی قوم قزلباش
البسه محلی باگذشت زمان از شئون مختلف زندگی همچون اعتقادات، آداب ‌و رسوم، طبقات اجتماعی، شرایط تاریخی و غیره اثر پذیرفت که به‌راستی می‌توان تمامی فرهنگ یک سرزمین را در پوشاک مردم آن جلوه‌گر دانست. رنگ، شکل و دوخت هر تکه جامه نقش و معنای فرهنگی به خود...
میلاد امام رضا علیه السلام
میلاد امام رضا علیه السلام
نوای دلنشین السلام علیک یا علی ابن موسی الرضا با حضور خادمین حرم مطهر رضوی در استان گلستان طنین‌انداز شد.
به دست آقا میسپره
به دست آقا میسپره
ویدئو+عکس
امام الرئوف
امام الرئوف
ویدئو
چمران، سمبل مقاومت از بیروت تا دهلاویه
چمران، سمبل مقاومت از بیروت تا دهلاویه
چمران در آمریکا، با همکاری بعضی از دوستانش، برای نخستین بار انجمن اسلامی دانشجویان آمریکا را پایه ریزی کرد
امام خمینی (ره): مثل چمران بمیرید
امام خمینی (ره): مثل چمران بمیرید
امام خمینی (ره): شما‌ها چند سال دیگر نیستید در این عالم، چمران هم نیست؛ چمران با عزت و عظمت و با تعهد به اسلام جان خودش را فدا کرد و ... مثل چمران بمیرید!
نماهنگ دست تو بده بمن
نماهنگ دست تو بده بمن
ویدئو
تصاویر کادر درمان گلستان پای صندوق سیار انتخابات
تصاویر کادر درمان گلستان پای صندوق سیار انتخابات
کادر درمان بیمارستان پنج آذر گرگان با مشارکت گسترده رأی خود را در صندوق سیار حوزه سلامت انداختند.
استوری های پویش مرد میدان
استوری های پویش مرد میدان
پوستر
نتایج انتخابات شورای اسلامی گرگان و سایر شهرهای گلستان
نتایج انتخابات شورای اسلامی گرگان و سایر شهرهای گلستان
نتایج انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای استان گلستان اعلام شد.
نخستین نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد/ رئیسی پیشتاز و تبریک دیگر نامزدها
نخستین نتایج انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد/ رئیسی پیشتاز و تبریک دیگر نامزدها
جمال عرف رئیس ستاد انتخابات کشور؛ نخستین نتایج انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری تا این لحظه را اعلام کرد.
ساعات پایانی رای گیری؛ حضور گسترده مردم گلستان در شعب اخذ رای
ساعات پایانی رای گیری؛ حضور گسترده مردم گلستان در شعب اخذ رای
در ساعات پایانی رای گیری، حضور گسترده مردم گلستان در شعب اخذ رای همچنان ادامه دارد.
مردم میدان
مردم میدان
عکس
پوستر
تصاویر داستانی مربوط به خاطره ای از سردار حمید نظری درباره رزمندگانی که قصد شرکت در انتخابات داشتند اما شناسنامه همراهشان نبود...