رونق تولید ملی | جمعه، ۲۶ مهر ۱۳۹۸

تن شور ما - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

محتوای تولیدات ویژه

تن شور ما

«تن شور ما» یکی از آیین های  سنتی شستشو و پشم چینی دام در مناطق ییلاقی گرگان است.در واقع دامداران استان در سنتی دیرینه اقدام به چیدن پشم گوسفندان به وسیله قیچی‌های بزرگ می‌کنند.د ر این آیین که سالی یک بار برگزار می شود چوپانان و گالشان گوسفندان را در آب رودخانه شستشو می دهند. این آیین سنتی در واقع آغازی است برای مراسم پشم چینی گوسفندان. دامداران این کار را با رعایت تمامی نکات بهداشتی انجام می دهند و با این عمل صحیح از مبتلا شدن گوسفندان و حتی خود دامدار به بیماری های واگیردار دامنگیر  پیشگیری می کنند. در انجام پشم چینی  این نکات باید رعایت گردد :

الف . قبل از پشم چینی باید گوسفندان در آبی که عمق آن به اندازه ارتفاع بدن دام باشد شسته شوند.

ب . در زمان پشم چینی ، دام حتما باید گرسنه باشد ( با شکم پر دام را پشم چینی نکنید ) و بهترین زمان پشم چینی صبح زود

می باشد.

ج . پشم زیر شکم ارزش چندانی ندارد ولی چیدن آن باعث

می شود که تیغ های بیابان وعلف ها  به دام نچسبد و موقع خوابیدن دام مزاحمت ایجاد نکند.

نکات مهم پس از پشم چینی :

1- در صورت داشتن گال تمام آنها با چاقو کنده شوند.

2- پس از چیدن پشم ابتدا  به مدت 15 الی 20 دقیقه در فضای باز پهن شود تا خشک و خنک شود.

3- پشم ها تفکیک شوند به طوری که پشم سفید وسیاه پشم زیر شکم  به صورت جداگانه در کیسه جمع آوری شوند.

4- زخم های ایجاد شده در زمان پشم چینی بازدید و از مواد ضدعفونی  بر روی آنها استفاده شود.

توجه :

در عملیات پشم چینی هدف اصلی برداشت محصول ( پشم ) نیست بلکه این امر به دلیل خنک شدن بدن دام و استفاده بهتر دام از مواد علوفه ای می باشد.




 

 

آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.