سال تولید، پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها | چهارشنبه، ۱ اردیبهشت ۱۴۰۰

تهیه رب انار - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

محتوای تولیدات ویژه

تهیه رب انار

تهیه رب انار


با شروع فصل پاییز زنان رامیانی به تهیه رب انار مشغول می شوند و دوشا دوش مردان در مزارع درختان انار به چیدن انار کمک کرده و انارها را در کیسه ها جمع آوری می کنند.  خانواده هایی که دارای مزارع انار هستند در صورت محصول بیشتر این میوه را در معرض  فروش خانواده های رامیانی  دیگر قرار می دهند.
برای تهیه رب انار بانوی خانه دار در هر خانواده با همکاری زنان همسایه و بستگان خود در حیاط منزل جمع شده و ابتدا سر و ته انار را با کارد جداکرده و یک برش از پهلوی آن زده و در مرحله بعدی  انار بریده شده را باز می کنند.
در مرحله بعدی سر و ته انار جدا کرده و انار را از وسط باز میکنند و روی کف دست میگذارند.
در مرحله سوم  با یک چوب پشت انار باز کرده را می زنند تا دانه های انار در داخل تشتی که برای جمع آوری دانه است ریخته می شود و سپس بعد از پایان دانه کردن ، انارها را شسته تا آشغالها و پسماندهای اضافی پوست که بر روی دانه های انار باقی می ماند شسته و تمیز شود .
رحله بعد از شستن انار ریختن دانه های انار در داخل دیگ بزرگی است و سپس بر روی "اجاق هیزمی" گذاشته و مقداری آب ریخته تا دانه ها به ته دیگ نچسبد .
رحله بعد از شستن انار ریختن دانه های انار در داخل دیگ بزرگی است و سپس بر روی "اجاق هیزمی" گذاشته و مقداری آب ریخته تا دانه ها به ته دیگ نچسبد .
انه های انار را هم زده تا به مرحله پخت و به اصطلاح رامیانی ها به مرحله " چی گیردک " برسد و سپس دیگ را از روی اجاق برداشته و سپس دانه ها یا چی گیردک ها را در داخل صافی(سبد) ریخته  و آب انار را از صافی عبور داده و دانه ها را جدا می کنند.
در این مرحله آب انار را بر روی اجاق گذاشته تا به مرحله جوش برسد و سپس در این مرحله بانوی خانه با هم زدن مرتب و رسیدن به مرحله ای که آب انار کاملا تبخیر و رب انار غلیظ شود و در این مرحله رب انار به اصطلاح"بار آمده" یا رسیده است و از روی اجاق بر می دارند.
خانواده هایی که محصول انار بیشتر داشته و رب انار بیشتری تهیه می کنند در معرض فروش قرار می دهند و به اقتصاد خانواده کمک می شود.
گفتنی است ، مقداری از دانه های انار را خشک می کنند و به اصطلاح رامیانی ها " ناردنگ" در انواع غذاهایی از قبیل ته چین کشمش، سبزی، لپه و یا هر غذایی که احتیاج به ترشی دارد استفاده می کنند و عده ای دانه های خشک انار را به صورت پودر شده و بعض ها هم بصورت خود دانه های انار در غذا استفاده می کنند که بسیار طعم غذا را لذیذ می کند.
خواص رب انار
رب انار بیشتر خواص آب این میوه را دارد اما خواص آب انار با خواص خود میوه مشابه نیست؛ زیرا همان طور که می دانید، انار مقداری آب دارد و مقداری دانه که این دانه های چوبی، خودشان حاوی مواد ارزشمند و از جمله روغن هستند.
وقتی از انار، رب تهیه می شود، این دانه ها از آن جدا می شوند و آب را غلیظ می کنند و رب آماده می شود. رب انار بیشتر خواص آب انار را دارد اما از آنجا که مجبوریم برای غلیظ شدن آب را بجوشانیم، برخی از ویتامین های آب انار از جمله ویتامین C آن از بین می رود اما قسمت عمده مواد موثر در رب انار باقی می ماند. رنگدانه های موجود در انار از جمله ترکیب های ارزشمندی هستند که در رب باقی می مانند و باعث قرمزی آن می شوند. از جمله خواص مشترک بین رب و انار می توان به خاصیت ضدسرطانی قوی به ویژه برای سرطان پروستات، خنثی کننده سموم کبدی و محافظ کبد، آنتی اکسیدان قوی و تا حدی کاهنده کلسترول و فشارخون اشاره کرد.

انار به ۳ دسته ترش، شیرین و ملس تقسیم می شود. این انارها و رب آنها در ۸۰ درصد موارد خواص مشترک و مشابهی دارند ولی در طب سنتی و کتاب ابوعلی سینا انار شیرین، بعد از آن انار نیم ترش یا ترش و شیرین و در نهایت، انار ترش ارجحیت دارند. انار، انواع گوناگونی دارد که رنگ، طعم و اندازه آنها متفاوت است اما خواص اصلی و کلی آنها تقریبا در همگی مشترک است. جالب است بدانید در ایران حدود ۵۰ نوع انار داریم و آخرین مطالعات نشان داده اند که موطن اصلی انار ایران است.

نکته مهمی که در تهیه رب انار باید مورد توجه قرار گیرد آن است که دانه ها نباید هنگام تهیه خیلی تحت فشار قرار گیرند زیرا سبب تلخ شدن آب انار می شوند. بعد از جدا کردن آب انار در روش سنتی، آن را ساعت ها در ظروف مسی می گذاشتند و زیر آن، آتش روشن می کردند تا غلیظ شود. در روش صنعتی، این زمان کوتاه تر شده است. رب انار چون حرارت می بیند، اگر آلودگی یا قارچ یا کپکی داشته باشد، کلا از بین می رود. آلودگی ممکن است زمانی که رب را در ظروف بسته بندی می کنیم، وارد آن شود. اگر بعد از تهیه، رب در محیطی استریل قرار بگیرد و ظروف بسته بندی و انتقال دهنده بدون آلودگی باشند، رب احتیاجی به نگهدارنده ندارد و می توان آن را در یک حرارت متعادل نگه داشت. نگهداری رب در یخچال بهتر است ولی اگر از ابتدا رب آلوده نشده باشد و ظرف را تا لب پر کنیم و حتی روی آن را با روغن بپوشانیم تا چیزی حتی هوا نفوذ نکند، می توان رب را در حرارت عادی آشپزخانه هم بدون آنکه کپک بزند، نگه داشت.

 

 

آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


هوشیاری راننده و سد کردن مسیر با خودرو،...
اینفوگرافی
مصرف غذای وعده های اصلی در سحری ،کمک به...
موز از جمله میوه‌هایی است که وقتی در...
با شناخت انواع سبزیجات بهاره می­ توانید...
پرورش بادمجان در باغچه آشپزخانه شما خیلی...
اوتیسم را از دریچه و شناختی دیگر ببینید...
اینفوگرافی
هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند ریسک...
در این مطلب وب گردی با غذا‌هایی اعتیاد...
ماشین ظرفشویی رستوران‌ها بسیار گران بوده...
اصول پیاده روی درست را بشناسید و انجام...
پرورش گل آلوئه‌ورا در باغچه خانه چگونه...
کرونا اگر چه فرصت پهن‌کردن سفره عید را...
امسال وضعیت ذخیره آب پشت سد‌ها چندان...
در این مطلب نکات کلیدی در مورد گلکاری در...
توربافی یکی از هنرهای دستی چند صدساله...
تلاقی هنر دستان با هنر طبیعت توسط بانوی...
بسیاری از افراد از کابوس و خواب بد رنج...
تعریق شدید، به خصوص زمانی که فرد در حال...
خستگی چشم یا سندرم بینایی از بیماری‌های...

پربازدیدترین های ماه اخیر

نظرسنجی مخاطبین

مخاطب گرامی نظر شما در مورد برنامه های صدای مرکز چیست؟

آثار گرافیکی و تولیدات ویژه

استوری های ویژه ماه رمضان
استوری های ویژه ماه رمضان
موشن+پوستر
توضیح سخنگوی سپاه درباره شهادت سردار حجازی/بیوگرافی سردار حجازی
توضیح سخنگوی سپاه درباره شهادت سردار حجازی/بیوگرافی سردار حجازی
سخنگوی سپاه: در جلسه کمیسیونی که دیشب در بیمارستان بقیه الله برگزار شد، عوارض شیمیایی عمده‌ترین دلیل پیوستن ایشان به یاران شهیدش اعلام شد.
نجات کودک بازیگوش از مرگ/وقتی خدا میخواهد مویی از سر این کودک کم نشود
نجات کودک بازیگوش از مرگ/وقتی خدا میخواهد مویی از سر این کودک کم نشود
هوشیاری راننده و سد کردن مسیر با خودرو، جان کودک بازیگوش را در شهر جلین استان گلستان نجات داد.
جشنواره گل های لاله
جشنواره گل های لاله
گزارش تصویری
مراسم رژه خودرویی در تیپ ۲۳۰ ارتش در گلستان
مراسم رژه خودرویی در تیپ ۲۳۰ ارتش در گلستان
سردار "سعید دادگر" با صدور پیامی فرا رسیدن روز ارتش را به تمامی دلاورمردان غیور ارتش جمهوری اسلامی ایران تبریک گفت.
اصول تغذیه در ماه رمضان
اصول تغذیه در ماه رمضان
اینفوگرافی
روز‌های پایانی نام نویسی انتخابات هیات مدیره سهام عدالت
روز‌های پایانی نام نویسی انتخابات هیات مدیره سهام عدالت
داوطلبان برای شرکت در انتخابات اعضای هیات مدیره شرکت‌های سرمایه گذاری سهام عدالت استانی فقط ۳ روز دیگر فرصت دارند.
ضرورت مصرف غذای وعده های اصلی در سحری
ضرورت مصرف غذای وعده های اصلی در سحری
مصرف غذای وعده های اصلی در سحری ،کمک به روزداری ضروریست.
بهترین رییس جمهور
بهترین رییس جمهور
اینفوگرافی
چکار کنیم پوست موز قهوه ای یا سیاه نشود؟
نگهداری اصولی از میوه سیر کننده
چکار کنیم پوست موز قهوه ای یا سیاه نشود؟
موز از جمله میوه‌هایی است که وقتی در مجاورت هوا قرار بگیرد به سرعت شروع به سیاه شدن می‌کند، اما می‌توان این روند را کاهش داد.
اوقات شرعی ماه رمضان 1400
اوقات شرعی ماه رمضان 1400
پوستر+جدول
سفر مجازی به طبیعت گرگان + فیلم
سفر مجازی به طبیعت گرگان + فیلم
طبیعت شهرستان گرگان در فصل بهار به دلیل داشتن جاذبه های طبیعی، بسیار چشم نواز است.
سفری مجازی به زیباترین آبشار خزه ای گلستان + فیلم
سفری مجازی به زیباترین آبشار خزه ای گلستان + فیلم
شهرستان علی آباد کتول در استان گلستان که در دامنه جنوبی البرز قرار دارد، زیبایی های طبیعی خاصی دارد.
کرونا از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک‌تر است
کرونا از آنچه فکر می‌کنیم به ما نزدیک‌تر است
موج چهارم کرونا و حضور پر رنگ ویروس کرونای انگلیسی با کسی تعارف ندارد و در صورت رعایت نکردن دستورات بهداشتی می‌تواند همه را در گیر کند.
علائم جدید کرونای انگلیسی
علائم جدید کرونای انگلیسی
یکی از علائم جدید کرونای انگلیسی درد کمر و ساق پا است.