
حضرت آیت الله آقای حاج سید حبیب الله طاهری گرگانی - نمایش محتوای تولیدات ویژه
محتوای تولیدات ویژه
حضرت آیت الله آقای حاج سید حبیب الله طاهری گرگانی
حضرت آیت الله آقای حاج سید حبیب الله طاهری گرگانی
معظم له در سال 1309 شمسی(1349قمری) درگرگان زاده شد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی، وارد مدرسه ی سادات و مدرسه آقا محسن شد و مدت سه سال ادبیات را به خوبی آموخت. سپس در سال 1325 شمسی به حوزه علمیه قم آمد و دوره ی سطح را نزد حضرات آیات مرعشی نجفی، صدوقی، مشکینی، مطهری وسلطانی طباطبایی فراگرفت. آن گاه در سال 1334 شمسی به نجف اشرف عزیمت کرد و سطوح عالیه را نزد آیات سید عبدالاعلی سبزواری، شیخ مجتبی لنکرانی و شیخ صدرا بادکوبه ای(شرح منظومه و اسفار)به پایان رسانید و در درس فقه و اصول آیات عظام سید محمود شاهرودی، میرزا هاشم آملی و میرزا باقر زنجانی حاضر شد و توجه آنان را برانگیخت، به گونه ای که از سوی آیت الله شاهرودی به سرپرستی و نظارت بر مدرسه ی جعفری و عضویت بعثه حج ایشان منصوب شد و در سال 1380 قمری موفق به دریافت اجازه اجتهاد از اساتید گرامی اش شد. او پس از هفده سال اقامت در نجف و تحصیل و تدریس در سال 1350 شمسی به زادگاهش بازگشت و به تدریس علوم دینی( در مدرسه ی میرزا تقی خان که به صورت مخروبه درآمده بود و آن مرحوم آن جا را از نو بازسازی و احیا نمود)، احداث مدرسه ی علمیه صدیقه ی طاهره برای خواهران، اقامه ی جماعت در مسجد آذربایجانی ها(مسجد الرضا علیه السّلام)، برگزاری کلاس های تابستانی قرآن و معارف دینی از سال 1352 شمسی در مدرسه ی علمیه امام صادق(علیه السّلام) و ارشاد مردم و تفسیر مکرر قرآن توفیق یافت. وی حافظ کل قرآن بود و بارها از سر شوق وعلاقه به ساحت مقدس اهل بیت عصمت و طهارت پیاده ازنجف به کربلا(72 مرتبه) و از گرگان به مشهد مقدس مشرف شد و بذر قرآن و تفسیر آن را در حوزه و دانشگاه و مساجد پاشید و همگام با دیگر علمای شهر سعی و کوشش فراوان در روشنگری و هدایت مردم شهر مبذول داشت.
ایشان در مبارزه با رژیم طاغوتی و پخش اعلامیه ها و رساله های امام خمینی تلاش بسیار داشت و در پی سخنرانی های افشاگرانه اش در خرداد 1357 دستگیر و به شهرهای یاسوج، انارک و سقز تبعید شد و پس از بازگشت رهبری حرکت ها و راهپیمایی های مردم را عهده گرفت و در واقعه 5 آذر 1357 گرگان از پیشگامان آن حرکت انقلابی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1358 به نمایندگی مردم مازندران درمجلس خبرگان قانون اساسی و سپس نمایندگی مردم استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری(دوره های دوم، سوم و چهارم) برگزیده شد و سرپرستی سایر نهادهای انقلابی(کمیته انقلاب، سازمان تبلیغات، بنیاد مسکن و جامعه روحانیت) را بر عهده گرفت. در شهریور 1360 مورد سوء قصد منافقین قرار گرفت و به سختی مجروح گردید و به افتخار جانبازی نائل شد. آن مرحوم در طول جنگ تحمیلی، بارها در جبهه های نبرد حضور یافت و با سخنرانی های خویش به تقویت و دلگرمی رزمندگان اسلام پرداخت و فرزند برومندش حجـة الاسلام سید محمد طاهر طاهری(مسئول عقیدتی سیاسی لشکر 5 نصر خراسان) را هم تقدیم کاروان شهید اسلام نمود.
وی داماد آیت الله حاج سید سجاد علوی گرگانی بود و اخلاقی خوش، محضری نکو، گفتاری شیرین و زندگی ساده داشت و زندگی اش در طول سالیان دراز تصدی مناصب مختلف طلبگی و بدون مظاهر مادی بود. از آثار اوست:
1. تقریرات درس فقه و اصول؛
2. نوارهای تفسیر قرآن؛
3. نوارهای تدریس خارج فقه.
ایشان در 77 سالگی در صبح روز شنبه عید سعید غدیر خم 18 ذی الحجه 1428 قمری( 8 دی 1368 شمسی) پس از یک دوره بیماری کبد چشم از جهان فرو بست و پیکر پاکش صبح روز یکشنبه با حضور هزاران نفر از از مردم و علمای استان های گلستان و مازندران تشییع و پس از نماز آیت الله سید محمدرضا میبدی بر آن در صحن امامزاده عبدالله به خاک سپرده شد ودر سوگِ فقدانش پیام های متعدد از سوی مقام معظم رهبری مراجعِ تقلید و سازمان ها و نهادها و شخصیت های کشوری صادر شد و مجالس بزرگداشت او تا مدت ها ادامه یافت.