جهش تولید | جمعه، ۲ آبان ۱۳۹۹

خواص آجیل - نمایش محتوای تولیدات ویژه

 

 

محتوای تولیدات ویژه

خواص آجیل

خواص آجیل


آجیل، منبع غنی از ویتامین و املاح:
آجیل، شیرینی، میوه های خشک، انواع شکلات و آبنبات  جزو مواد غذایی پرکالری و پرانرژی محسوب می شوند که البته بین آنها، مغزها و میوه های خشک از ارزش غذایی بالایی برخوردارند اما شیرینی، شکلات و انواع دسرهایی که در این ایام تهیه و مصرف می شود ارزش غذایی پایینی دارند.
همان طور که اشاره شد، مغزها انرژی بالایی دارند؛ به طوری که مصرف ۱۰۰ گرم آجیل شیرینی حدود ۶۰۰ـ۵۰۰کیلو کالری انرژی به بدن می رساند، اما با این تفاوت که شیرینی ها از نظر ریزمغذی ها کاملا فقیر هستند.
مغز ها منبع بسیار قوی از ویتامین هایی چون A، E، آهن، منیزیم و منبع بسیار خوبی از املاحی مانند فسفر، منگنز، کلسیم و سلنیوم هستند.
از طرفی، مغزها غنی از ترکیباتی چون امگا ۶ و امگا ۳ هستند؛ در حالی که این ریزمغذی ها پرفایده در شیرینی ها وجود ندارد.
پس بهتر است به جای مصرف شیرینی و شکلات که سرشار از اسید چرب ترانس (نوعی چربی است که در فرآیند تبدیل کردن روغن مایع به جامد تولید می شود )است و زمینه ساز افزایش کلسترول بد در خون و کاهنده کلسترول خوب است، از مغزها و میوه ها که سرشار از ویتامین ها و املاحی مانند ویتامین C، پتاسیم و ترکیبات پلی فنول ها که آنتی اکسیدان بوده و از بدن در برابر بیماری ها محافظت می کند، استفاده کنید.
مفید بودن، دلیل بر افراط در مصرف نیست:
وقتی از مفید بودن یک ماده غذایی صحبت می شود برخی به اشتباه فکر می کنند مجازند هر مقدار که می خواهند از آن ماده غذایی استفاده کنند؛ در حالی که افراط در مصرف مواد غذایی مفید نیز می تواند به بروز بیماری منجر شود.

این موضوع درباره مغزها و میوه های خشک نیز صادق است یعنی مصرف بی رویه و بیش از نیاز بدن در همه افراد بخصوص در بیمارانی مانند دیابتی ها و افرادی که مبتلا به پرفشاری و چربی خون هستند، می تواند عواقب ناخوشایندی داشته باشد.
سه اصل مهم تغذیه تعادل، تناسب و تنوع است یعنی کسی که تنها یک یا چند گروه محدود و خاص از مواد غذایی را مصرف کند و از بقیه گروه های غذایی غفلت کند، مطمئنا از خیلی از مواد ضروری و لازم برای بدن محروم شده و همین می تواند سلامت وی را به خطر بیندازد بنابراین با توجه به این سه اصل مهم نباید در ایام نوروز از گروه های دیگر غذایی غفلت کرد و تنها به دلیل بالا بودن ارزش غذایی آجیل ها یا میوه ها از گروه های دیگر مانند لبنیات یا سبزی ها غفلت کرد و این موضوع بخصوص در مورد کودکان که در حال رشد هستند از اهمیت بیشتری برخوردار است.
اما شاید این سوال برای شما مطرح شود پس چرا برخی محققان تغذیه بر این باورند که با خوردن آجیل می توان وزن کم کرد و آیا اساسا چنین ادعایی درست است در جواب این افراد باید گفت بله چنین گفته ای صحیح است، اما باید اصول آن رعایت شود.
آجیل را باید قبل از وعده غذایی مصرف کرد تا مقداری از اشتهای کاذب فرد کم شود و البته مقدار آن نیز نباید بیشتر از یک مشت باشد.
کسانی که عادت دارند بعد از وعده غذایی آجیل مصرف کنند، با این کار نه تنها وزن کم نمی کنند، بلکه دچار اضافه وزن و چاقی هم خواهند شد. پزشکان این روش را به کسانی که وزن پایینی دارند و می خواهند چاق شوند توصیه می کنند.
مصرف آجیل، ضامن سلامتی:
مصرف آجیل می تواند از بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری کند. مغز ها با افزایش کلسترول خوب و کاهش کلسترول بد خون می تواند ریسک بیمارهای قلبی را ۲۰ تا ۵۰ درصد کاهش دهد و این در صورتی محقق می شود که مصرف مغزها در بلند مدت جزو الگوی غذایی فرد باشد و با خوردن مثلا یک یا چند وعده نمی توان چنین انتظاری داشت.
مطالعات نشان می دهد مصرف منظم و به میزان کافی مغزهای تازه، ریسک ابتلا به بیماری هایی مانند دیابت و سرطان ها بویژه سرطان پروستات، سینه و ریه را به طرز چشمگیری کاهش می دهد.
جالب است بدانید مصرف مغزها در بیماران مبتلا به پرفشاری خون می تواند فشار خون را کاهش دهد؛ به شرطی که مغزها شور نباشد و به شکل تازه و خام مصرف شود.

حساسیت از نوع آنافیلاکسیک:
آلرژی یا حساسیت به مغزها بویژه در کودکان چنانچه مورد غفلت واقع شود می تواند دردسرآفرین شود.
گاهی برخی کودکان نسبت به بعضی خوراکی ها از جمله مغزهایی مانند بادام زمینی چنان آلرژی دارند که حتی می تواند باعث شوک آنافیلاکسیک شود بنابراین خانواده ها باید در این ایام بویژه در مورد کودکان توجه خاصی داشته باشند، زیرا حساسیت های شدید می تواند باعث درگیر شدن سیستم تنفسی آنها شده و حتی به مرگ کودک منجر شود بنابراین بروز علائمی مانند خارش و التهاب پوست دست، صورت و لب ها، حالت تهوع و درد در ناحیه شکم و اسپاسم های گوارشی و نهایتا درگیری سیستم تنفسی می تواند هشداری جدی برای خانواده ها باشد.


در چنین شرایطی لازم است هرچه سریع تر به مرکز درمانی مراجعه شود، ولی درصورتی که به مراکز درمانی دسترسی ندارید، می توانید از یک آنتی هیستامین استفاده کنید و در اولین فرصت به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنید.
از دیگر موضوعات مورد توجه والدین، مصرف آجیل در کودکانی است که هنوز توانمندی و قدرت مصرف درست آنها را ندارند.
حتما شما هم بارها شاهد این صحنه بوده اید که گاهی یک تخمه کوچک راه تنفسی کودک را مسدود کرده و باعث نگرانی خانواده ها و گاهی بروز فاجعه ای برای کودک شده بنابراین بهتر است به کودکان آموزش های لازم داده شود و هنگام مصرف آجیل والدین نظارت لازم را داشته باشند.
توصیه می شود آجیل را به قطعات کوچک درآورید و آن را با پوست در اختیار کودکان قرار ندهید و چنانچه کودک شما دچار حادثه شد، در وهله اول باید خونسردی تان را حفظ کنید، سپس وی را به پشت خوابانده و به قسمت نرم شکم درست زیر دنده ها در دو طرف همزمان فشار کمی وارد کنید و سپس جسم خارجی را از گلوی کودک خارج کنید، اما اگر موفق به انجام آن نشدید، لازم است هر چه سریع تر کودک را به مراکز درمانی یا امدادی منتقل کنید.



افلاتوکسین تهدیدی جدی برای کبد:

مغزهای کهنه به سم افلاتوکسین آلوده هستند. این سم می تواند سیستم ایمنی بدن و بخصوص کبد را دچار آسیب های جدی کند.
همان طور که می دانید، بعد از قلب، کبد از حساس ترین اندام داخلی بدن محسوب می شود و فردی که طولانی مدت با خوردن این آجیل های آلوده، سم افلاتوکسین را به مرور وارد بدنش کرده است، علاوه بر ناراحتی های گوارشی، حتما به بیماری های شدید کبدی نیز دچار خواهد شد.


آجیل خوب چه ویژگی هایی دارد؟
بسیاری از افراد سودجو با نزدیک شدن به ایام نوروز، فرصت را غنیمت شمرده و درصدد فروش مغزهای ناسالم و به اصطلاح مانده و کهنه بر می آیند.

آنها از ترفندهای بسیاری برای فروش این آجیل ها استفاده می کنند، از جمله این که آنها را در بسته بندی های شکیلی قرار می دهند و روی آن را از آجیل سالم و تازه پر می کنند یا این که آجیل کهنه را بو داده و با رنگ های غذایی مثل زردچوبه یا رنگ های غیرمجاز و خطرناک یا طعم دهندهایی مثل فلفل که کهنگی آن را پوشش می دهند، آنها را رنگ و لعاب می دهند و در واقع آنها را فرآوری کرده تا کهنه بودن آن مشخص نشود بنابراین بهتر است آجیل را به شکل بسته بندی از فروشگاه ها یا مراکز معتبر تهیه کنید و از خرید آجیل فله ای بپرهیزید. همچنین نوع خام آن را انتخاب کنید.

آجیل خام، هم ارزش غذایی بالاتری دارد و هم براحتی می توان به سالم بودن آن پی برد، زیرا نگهداری آجیل خام، خیلی سخت است بنابراین تنها با چشیدن آجیل خام در صورتی که مزه ماندگی و کهنگی ندهد، می توانید به سالم و تازه بودن آن اطمینان کنید.


از مصرف مغز گردوهای سیاه شده که عمدتا به دلیل رشد کپک ها و قارچ ها بوده و بر اثر رشد این عوامل، سموم خطرناکی مانند توکسین ها در آن ایجاد می شود، جدا خودداری کنید.

مغزها هرکدام ویژگی خاصی دارند که با دقت به این خصوصیات براحتی می توان به سالم و تازه بودن آن پی برد، به طور مثال پسته سالم را با توجه به ویژگی های ظاهری اش می توان تشخیص داد. رنگ از مشخصه هایی است که تازگی مغز را نشان می دهد.


رنگ پسته تازه، بنفش مایل به سبز است و اگر تیره یا سفید باشد، نشان از کهنگی آن دارد و لایه داخلی پسته هم باید سبز کمرنگ باشد نه زرد یا سبز تیره.

چنانچه دهانه پوسته بیرونی و سخت پسته باز است باید هنگام فشار دادن دهانه، سفت و سخت باشد، اگر دهانه پسته با فشار دادن بسته شود، ممکن است خندان بودن پسته به دلیل خیساندن در آب و خشک کردن مجدد آن باشد و به طور طبیعی این نوع پسته خندان نیست.

آدرس کوتاه :
رای شما
میانگین (0 آرا)
The average rating is 0.0 stars out of 5.


مکتوب
ابتدا سنگ نوردان برای بالابردن تمرکز و...
9 ساله از گرگان
11 ساله ازتهران
9 ساله از گرگان
با فرا رسیدن فصل پاییز موسم برداشت انار...
ارسال مردمی
موشن گرافی
پروتئین در ساختار و عملکرد بافت های بدن...
محققان دانشگاه هاروارد می گویند چند میوه...
انگل ها مهمان ناخوانده در بدن انسان...
آزمایش خون شامل موارد یا شاخصه‌های...
ویدئو
پوستر+متن
گزارش تصویری از دومین جشنواره ملی ازدواج...
مدت نماهنگ: 1:22
مکتوب
برخی غذا‌ها باعث افزایش حافظه می‌شوند،...
ویدئو و اینفوگرافیک

پربازدیدترین های ماه اخیر

آثار گرافیکی و تولیدات ویژه

کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟
پیشگیری از کرونا
کرونا در کودکان چه علائمی دارد؟
مکتوب
حرف دل پرستاران بخش کرونا
حرف دل پرستاران بخش کرونا
ویدئو
احصای فهرستی از موانع تولید و تجارت
احصای فهرستی از موانع تولید و تجارت
مدیر کل دفتر امور اقتصادی و سیاست‌های تجاری وزارت صمت از احصای فهرستی از موانع تولید و تجارت با همکاری تشکل‌های بخش خصوصی خبر داد.
استوری پلیس مقتدر
استوری پلیس مقتدر
ویدئو+پوستر
استوری با هم برای امنیت و سلامت
استوری با هم برای امنیت و سلامت
عکس نوشته+ویدئو
امنیت سایبری و استوری هفته نیروی انتظامی
امنیت سایبری و استوری هفته نیروی انتظامی
اینفوگرافیک+ویدئو
نکات ایمنی در راه اندازی لوازم گرمایشی
نکات ایمنی در راه اندازی لوازم گرمایشی
بی احتیاطی در راه اندازی لوازم گرمایشی می‌تواند خطر بزرگی برای خانواده‌ها داشته باشد. با رعایت نکات ایمنی، جانِ خود و عزیزانمان را ایمن کنیم.
خاطره آزاده گلستانی
خاطره آزاده گلستانی
موشن گرافیک
ربیع وحدت و همدلی
ربیع وحدت و همدلی
ویدئو
استوری آغاز ربیع الاول
استوری آغاز ربیع الاول
ویدئو
استوری هفته نیروی انتظامی
استوری هفته نیروی انتظامی
پوستر
استوری هفته وقف
استوری هفته وقف
ویدئو
مجموعه استوری ایام آخر ماه صفر
مجموعه استوری ایام آخر ماه صفر
پوستر+استوری+اینفوگرافی
آیین حلیم پزان در ایام آخر صفر
آیین حلیم پزان در ایام آخر صفر
گزارش تصویری
شهادت امام رضا (ع)
شهادت امام رضا (ع)
پوستر+ ویدئو
استوری رحلت پیامبر(ص)
استوری رحلت پیامبر(ص)
استوری
روز نابینایان
روز نابینایان
استوری + پوستر
پوستر روز جهانی استاندارد
پوستر روز جهانی استاندارد
پوستر