
طب سنتی سرماخوردگی - نمایش محتوای تولیدات ویژه
محتوای تولیدات ویژه
طب سنتی سرماخوردگی
طب سنتی سرماخوردگی
بر اساس تعریف منابع طب سنتی، منشاء اصلی این ترشحات مغز است و آنچه از مسیر بینی و چشم خارج میشود و ۳ روز اول نباید کاری به آن داشته باشیم و اجازه دهیم که ترشحات و مواد زائد از مجاری بینی خارج شود و در این مدت باید غذاهای سبک و ماءالشعیر طبی مصرف کنند.
زمانی که فرد علائم سرماخوردگی مانند سر درد یا بیحالی را مشاهده کرد می تواند از دمنوش گل گاوزبان استفاده کند چرا که تا حدی روند بیماری را کاهش میدهد.
اگر ترشحاتی که به حلق و مجاری تنفسی تحتانی به پشت حلق برود و وارد دستگاه گوارش و تنفسی شود به «نزله» تبدیل می شود که به «امالامراض» معروف است و ترشحات نزلهای در دو گروه کلی نزله گرم و نزله سرد قرار می گیرد و اگر تبدیل به نزله شود بیمار باید به پزشک طب سنتی مراجعه کند که نزلهها دردهای مفصلی و گوارشی و تنفسی در بدن بیمار ایجاد می کنند.
در نزله گرم خلط رقیق وجود دارد و اگر صفات مزمن صورت گیرد و صبحگاه یک خلط غلیظ در پشت حلق وجود دارد که به نزله سرد معروف است. نزله گرم، بیشتر با علایم سرماخوردگی متناسب است و شامل ترشحات رقیق و آبکی بینی و حلق، سوزش و خارش گلو و حلق، سرخی چشمها، التهاب حلق و گرفتگی بینی و صداست.
برای درمان نزله های سرد و گرم به قوام آوردن خلط و ترشحات و آماده کردن آنها برای دفع، مفید است؛ بدین معنا که با تدابیر و داروهای مناسب، خلط رقیق را غلیظ و خلط غلیظ را رقیق کنیم.
می توان به صورت موضعی در نزله گرم روغن های مرطوب کننده مانند بنفشه استفاده کرد در نزله گرم مصرف ماءالشعیر طبی به از بین رفتن مواد زاید کمک می کند و در نزله سرد پوشاندن سر و استفاده از روغن های گرم مانند سیاه دانه می تواند مفید باشد و چکاندن روغن های گرن در بینی تا حدی علائم سرماخوردگی را کاهش می دهد.
علامتهای نزله سرد، بیشتر با علایم مزمن شدن و عوارض سرماخوردگی مانند سینوزیت، برونشیت باکتریایی مطابقت دارد و مهمترین این علایم وجود ترشحات غلیظ و لزج است که به سختی از مجاری تنفسی جدا میشود و میتواند بیشتر به رنگ سفید و کمتر به رنگهای زرد و سبز و تیره باشد.
سنگینی بدن و کسالت و سنگینی سر، گرفتگی بینی، صدای تودماغی که بیشتر با کاهش حس بویایی و چشایی و کمتر با احساس بو و مزه عفونت و دود همراه است در نزله های سرد بیشتر بروز پیدا می کند.
عرق آویشن می تواند در درمان و کاهش علائم سرما خوردگی موثر می باشد به این منظور باید در هر وعده غذایی یک استکان عرق آویشن میل نمود
از عرق مذبور میتوان علاوه بر سرما خوردگی در موارد زیر استفاده درمانی به عمل آورد :
1-به منظور کاهش کلسترول خون میتوانید هر روز 3 الی 4 فنجان از عرق آویشن را مصرف کنید .
2- به جهت رفع و درمان سیاه سرفه می توانید در طول شبانه روز 2 الی 3 استکان از این عرق را میل کنید .
3-آشامیدن چند فنجان عرق آویشن در جلو گیری و رفع اختلالات مغزی می توان نافع باشد .
4- نوشیدن 2 الی 3 استکان عرق آویشن به منظور جلوگیری و رفع سوء هاضمه ، دل درد ، آرتروز ، واریس ، ترشحات سفید رحم ، چاقی ، ناراحتی کبد ، اختلالات کلیه ، عفونت مجاری ادرار، التیام بخشیدن به زخم ها ، سنگ و ورم کلیه ، تصفیه نمودن خون ، افزایش شیر ماران ، ناتوانی جنسی ، آسم وسیاتیک مفید می باشد .
5- عرق مذکور ضد قارچ ، ضد تشنج و ضد نفخ می باشد .
6- از عرق آویشن می توان به عنوان اشتها آور و تسکین دهنده درد مفاصل مورد استفاده قرار داد .
7- به جهت تقویت قوای بینایی ، ضد عفونی کردن مجاری تنفسی و جلوگیری از خونریزی رحم می توان روزانه دو استکان از عرق آویشن استفاده نمود .
8-جهت تقویت حافظه ، تقویت پوست و آرامش اعصاب مفید است .
عرق پونه
مهمترین خواص درمانی پونه به عبارت زیر است :
ضد سرفه ، خلط آور ، آرام بخش ، بادشکن ، صفرا بر ، ضد نزله ، ضد سرما خوردگی ، ضد ناراحتی های ناشی از گریپ و اثر محرک .
در استعمال خارجی نیز برای رفع لکه های جلدی بیشتر به کار می رود .
عرق ختمی
1- به منظور درمان سرفه ، گلو درد کاهش علائم سرماخوردگی میتوانید بعد ازهر غذا یک استکان عرق ختمی میل کنید .
2- این عرق ملین ، تب بر ، دافع اخلاط و ورم ، مُدر بوده و مصرف آن عطش زیاد را تسکین می دهد .
3- آشامیدن عرق ختمی میتواند در افزایش هورمون جنسی مردان و درمان بیماری های آمیزشی مفید و سودمند باشد .
4- مصرف 1 استکان عرق ختمی در روز برای رفع سوزش ادرار ، سختی ادرار ، خون ادراری و ورم کلیه نافع است .
5- عرق مذبور در جلوگیری و درمان ورم کلیه ، جوش های صورت ، اسهال خونی ، واریس ،سرما خوردگی ، پیچش شکم ، ورم پستان ،سیاتیک ، گلودرد ، بواسیر ، سوزش رحم ، عفونت روده میتواند تاثیر داشته باشد .