جهش تولید | سه‌شنبه، ۶ آبان ۱۳۹۹

غذای محلی زیارت - نمایش محتوای خبر 2

 

 

اخبار سایت

غذای محلی زیارت

غذای محلی زیارت


Loading the player...

ماش کدو یکی از غذاهای محلی روستای زیارت گرگان و مناسب فصل سرد است.

اما تهیه غذاهایی با ماش
با ماش می توانید ماش پلو، آش ماش و قلیه ی کدو با ماش که از غذاهای اصیل ایرانی و گلستانی هستند، تهیه کنید.
قلیه کدو با ماش :
برای تهیه ی قلیه ی کدو با ماش ، گوشت را کمی سرخ کنید. سپس روی آن آب بریزید و بگذارید بپزد. دانه های ماش را پس از پخت ( در صورت تمایل می توانید پوست آن را جدا کنید) به آن بیافزایید و بعد از اضافه کردن پیاز داغ ، سیر داغ و کدوی سرخ شده بگذارید جا بیافتد. این غذا برای افراد مسن و افراد دیابتی بسیار مفید است.
آش ماش
مواد لازم برای ۴ -۵ نفر :
پیاز رنده شده .................. نصف فنجان
پیاز داغ ........................ یک فنجان
ماش ............................. ۲۵۰ گرم
کدو حلوایی ............................. ۲۵۰ گرم
زردچوبه، نمک و فلفل ....... به مقدار لازم
به دلخواه  گوشت چرخ کرده ............. ۲۵۰ گرم
به دلخواه عدس ............................ ۱۰۰ گرم
به دلخواه برنج ............................ نصف فنجان
به دلخواه جعفری و گشنیز خرد شده .... ۲۵۰ گرم

طرز تهیه :
عدس و ماش را قبلاً شسته و خیس کنید بعد با کدو خردشده در آب بپزید. سپس بگذارید با آب بپزد. گوشت چرخ کرده را با پیاز رنده شده ، نمک ، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و آن را به صورت کوفته ریز در آورید و کوفته ها را به آش اضافه کنید . پیاز داغ را به عدس و ماش پخته اضافه کنید. برنج و سبزی خرد شده را هم اضافه کنید و مرتب هم بزنید تا آش ته نگیرد. در صورت تمایل می توانید ۳ تا ۴ عدد شلغم خرد شده هم به این آش اضافه کنید . آش را در کاسه بزرگی بریزید و روی آش را با نعناع داغ و پیاز داغ تزئین کنید.
ماش یکی از حبوبات بسیار مفید و غنی است. با این که زادگاه اولیه ی آن ایران است ولی روز به روز کمتر استفاده می شود و در حال فراموش شدن است. شاید اگر از خواص فراوان آن مطلع شوید، به مصرف بیشتر آن راغب شوید.
ایرانیان قدیم ماش را « مِچ » می گفتند و زمانی که به زبان عربی وارد شد ماش نام گرفت. یکی از اصیل ترین غذاهای ایرانی آش ماش است که در انتهای مطلب توضیح مختصری راجع به نحوه ی پخت آن ذکر خواهیم کرد. این دانه خاص ایران و خاور میانه است و مصرف آن در دیگر مناطق دنیا رواج زیادی ندارد.
این دانه غنی ، حاوی بسیاری از مواد مورد نیاز بدن است و در عین حال کالری کمی دارد ؛ یعنی پرخاصیت و غیر چاق کننده است. از این رو بهتر است در دوران رژیم لاغری حداقل هفته ای یک بار از ماش استفاده شود چون بسیار زود هضم و غیر نفاخ است و به علت دارا بودن ویتامین A و D نیازهای بدن ما را تأمین می کند و برای تقویت اعصاب و بینایی مفید است.
خواص درمانی ماش
اگر ماش را با پوست بپزید و بخورید، برای درمان اسهال مفید است ، ولی برای لینت مزاج دانه های پوست کنده ی آن را مصرف کنید.
مصرف آش ماش سردردهای شدید و آبریزش بینی ناشی از سرماخوردگی را درمان می کند و سرفه و تب را تسکین می بخشد.
ضماد ماش پخته با سرکه برای درمان اگزما و امراض جلدی مفید است.
ماش برای افرادی که دچار ضعف و ناتوانی هستند بسیار مفید است.

 

 

آدرس کوتاه :


گزارش تصویری آرشیو

«وامنان» روستایی از توابع آزادشهر در دل...
کشت سویا روی کاه و کلش گندم یکی از...
شناسایی و دستگیری عوامل قطع درختان گلابی...

اطلاعیه های استان

اگر مومو تماس گرفت، چه کار کنیم؟
اطلاعیه
اگر مومو تماس گرفت، چه کار کنیم؟
سرپرست دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی از مردم خواست: هنگام احساس خطر از مومو با ۱۲۳ تماس بگیرید.
واکسینه رایگان طیور بومی در گلستان
واکسینه رایگان طیور بومی در گلستان
مرحله دوم طرح ملی واکسینه رایگان طیور بومی مقابل بیماری نیوکاسل آغاز شد.
برگزاری نخستین مرحله ی جشنواره نقاشی دانش آموزی پرنیان با موضوع کرونا
جشنواره
برگزاری نخستین مرحله ی جشنواره نقاشی دانش آموزی پرنیان با موضوع کرونا
الی ۱۳ آبان(روز دانش آموز) از بین آثار منتخب و برگزیده داوران، به کمک مردم راٌی گیری می گردد و برندگان نهایی همین جا اعلام میشوند.
مشاهده آرشیو