
فصل خزان - نمایش محتوای تولیدات ویژه
محتوای تولیدات ویژه
فصل خزان
فصل خزان
پاییز یا خَزان نام یکی از چهار فصل سال است.
پاییز از نظر ستارهشناختی بین دو نقطهٔ اعتدال پاییزی و انقلاب زمستانی است. از نظر گاهشماری هجری خورشیدی، در روز یکم مهر آغاز میشود و تا پایان آذر ادامه مییابد.
بر پایه تقویم میلادی فصل پاییز در اصل در نیمکره شمالی جهان در حدود ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) و در نیمکره جنوبی پیرامون ۲۱ مارس (۱ فروردین) آغاز میشود. زمان پایان آن در نیمکره شمالی ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) و در نیمکره جنوبی ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) است.
هرچند بهخاطر مسائل عملی آغاز پاییز را در تقویمها اول سپتامبر در نیمکره شمالی و اول مارس در نیمکره جنوبی قرار دادهاند. پایان آن را نیز به ترتیب اول دسامبر و اول ژوئن مقرر کردهاند.
به هنگام پاییز بسیاری از انواع گیاهان برگهای خود را از دست میدهند و بهاصطلاح خزان میکنند. دمای هوا نیز در فصل پاییز تا اندازه زیادی پایینتر از تابستان است. در پاییز، روزها کوتاه تر و شبها طولانی تر میشوند. در بخشهایی از جهان در این فصل میزان بارش زیاد تر میشود.
کلمه انگلیسی autumn (پاییز) از کلمه فرانسوی "automne" گرفته شدهاست و استفاده از آن برای نام این فصل از قرن شانزدهم میلادی رایج شد. نام fall هم که در آمریکای شمالی برای این فصل استفاده میشود احتمالاً از عبارت fall of the leaves (برگ ریزان) گرفته و خلاصه شدهاست.
واژه پادیز (پادێز pādēz) در پارسی میانه به معنی پاییز بوده که آنرا به زمستان و یا خرمن مربوط دانستهاند.
مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست؛ چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک كرده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
* در فصل پاییز، به ویژه در پاییزی که هوا متغیر است،
* نباید مواد غذایی خنک مصرف شود.
* آب سرد زیاد نخوريد و بر سر نریزيد.
* در این فصل نباید در جای سرد خوابید که بدن در اثر سرما به لرزش در آید.
* از گرمای نیمروزی و سرمای صبح باید پرهیز کرد و شبها و صبحها سر را از سرما پوشاند.
* در این فصل باید از میوههای موسمی تا حد امکان دوری جست و زیاد نخورد. از میوههای مناسب این فصل میتوان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.
...تدابیر مهم در فصل پاییز:
خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همانطور که ذکر شد، خشک است و از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن میشود، باید پرهیز كرد. از جمله این موارد میتوان به غذاهای بسیار گرم، گوشتهای مانده، گوشت شکار و ادویهجات با گرمی زیاد اشاره كرد.
پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی ميشود و با توجه به شیوع زیاد بیماریهای تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.
پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوشش به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ پوستی میشود. بسته شدن این منافذ، سبب میشود که بخارات دفع نشود و تجمع آنها در سر باعث بروز برخی بیماریها، از جمله نوعی زکام و سرفه میشود.
دوری از مکان سرد: اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن كه باید از این کار پرهیز کرد.
تعادل در مصرف میوهها: زیادهروی در مصرف میوههای فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود. از میوههای مناسب این فصل میتوان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.
استفاده از عطر: در این فصل بهتر است براي تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده كرد.
غذاهای مناسب فصل: در این فصل، بهتر است غذاهای با گرمی معتدل مصرف شود. گوشتها، گوشت بره و مرغ چاق مفید هستند. از شیرینیها نیز آن چه از شکر، مغز بادام و پسته تهیه شده باشد، مناسب است.
پاییز از نظر ستارهشناختی بین دو نقطهٔ اعتدال پاییزی و انقلاب زمستانی است. از نظر گاهشماری هجری خورشیدی، در روز یکم مهر آغاز میشود و تا پایان آذر ادامه مییابد.
بر پایه تقویم میلادی فصل پاییز در اصل در نیمکره شمالی جهان در حدود ۲۳ سپتامبر (۱ مهر) و در نیمکره جنوبی پیرامون ۲۱ مارس (۱ فروردین) آغاز میشود. زمان پایان آن در نیمکره شمالی ۲۱ دسامبر (۳۰ آذر) و در نیمکره جنوبی ۲۱ ژوئن (۳۱ خرداد) است.
هرچند بهخاطر مسائل عملی آغاز پاییز را در تقویمها اول سپتامبر در نیمکره شمالی و اول مارس در نیمکره جنوبی قرار دادهاند. پایان آن را نیز به ترتیب اول دسامبر و اول ژوئن مقرر کردهاند.
به هنگام پاییز بسیاری از انواع گیاهان برگهای خود را از دست میدهند و بهاصطلاح خزان میکنند. دمای هوا نیز در فصل پاییز تا اندازه زیادی پایینتر از تابستان است. در پاییز، روزها کوتاه تر و شبها طولانی تر میشوند. در بخشهایی از جهان در این فصل میزان بارش زیاد تر میشود.
کلمه انگلیسی autumn (پاییز) از کلمه فرانسوی "automne" گرفته شدهاست و استفاده از آن برای نام این فصل از قرن شانزدهم میلادی رایج شد. نام fall هم که در آمریکای شمالی برای این فصل استفاده میشود احتمالاً از عبارت fall of the leaves (برگ ریزان) گرفته و خلاصه شدهاست.
واژه پادیز (پادێز pādēz) در پارسی میانه به معنی پاییز بوده که آنرا به زمستان و یا خرمن مربوط دانستهاند.
مزاج فصل پائیز در سرما و گرما معتدل، ولی در تری و خشکی همانند بهار به اعتدال نیست؛ چون آفتاب تابستان هوا را کاملاً خشک كرده و اسباب تری در این فصل چندان آشکار نیست.
* در فصل پاییز، به ویژه در پاییزی که هوا متغیر است،
* نباید مواد غذایی خنک مصرف شود.
* آب سرد زیاد نخوريد و بر سر نریزيد.
* در این فصل نباید در جای سرد خوابید که بدن در اثر سرما به لرزش در آید.
* از گرمای نیمروزی و سرمای صبح باید پرهیز کرد و شبها و صبحها سر را از سرما پوشاند.
* در این فصل باید از میوههای موسمی تا حد امکان دوری جست و زیاد نخورد. از میوههای مناسب این فصل میتوان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.
...تدابیر مهم در فصل پاییز:
خودداری از مصرف غذاهای بسیار گرم: مزاج این فصل، همانطور که ذکر شد، خشک است و از هر عملی که موجب افزایش خشکی بدن میشود، باید پرهیز كرد. از جمله این موارد میتوان به غذاهای بسیار گرم، گوشتهای مانده، گوشت شکار و ادویهجات با گرمی زیاد اشاره كرد.
پرهیز از نوشیدن آب سرد: آب سرد موجب ضعف حلق و تارهای صوتی ميشود و با توجه به شیوع زیاد بیماریهای تنفسی فوقانی در این فصل، بهتر است از نوشیدن آن پرهیز شود.
پرهیز از قرار دادن سر در معرض مستقیم هوا: در فصل پائیز سر خود را بپوشانید زیرا سر بدون پوشش به ویژه در اوایل صبح که هوا سرد است، موجب بسته شدن منافذ پوستی میشود. بسته شدن این منافذ، سبب میشود که بخارات دفع نشود و تجمع آنها در سر باعث بروز برخی بیماریها، از جمله نوعی زکام و سرفه میشود.
دوری از مکان سرد: اجتناب از خوابیدن در مکان سرد و حمام با آب سرد، به دلیل بسته شدن منافذ پوستی و عوارض ناشی از آن كه باید از این کار پرهیز کرد.
تعادل در مصرف میوهها: زیادهروی در مصرف میوههای فصل مضر است و باید از این کار خودداری شود. از میوههای مناسب این فصل میتوان به سیب، به و گلابی اشاره کرد.
استفاده از عطر: در این فصل بهتر است براي تقویت روح از عطرها و بوهای خوش و ملایم استفاده كرد.
غذاهای مناسب فصل: در این فصل، بهتر است غذاهای با گرمی معتدل مصرف شود. گوشتها، گوشت بره و مرغ چاق مفید هستند. از شیرینیها نیز آن چه از شکر، مغز بادام و پسته تهیه شده باشد، مناسب است.
آدرس کوتاه :
دو هفته به آغاز سال نو باقی مانده و با...
پدیده جوی شفق قطبی، شب تماشایی فنلاند را...
در این مطلب وب گردی ترکیبی طبیعی و خانگی...
تاریخ سرشار از رویدادها و وقایعی است که...
نزدیک به یک سال است که ویروس کرونا مهمان...
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی...
عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تأکید...
ویدئو
غذای کودک باید سر ساعت معین و در محیط...
ماد ران امروزی دغدغههای زیادی دارند که...
روز مادر مبارکباد
اینفوگرافی
در شب میلاد حضرت فاطمه(س) ،عروس و داماد...
مادران شهدا شاهدانی بی ادعا هستند که با...
برنده لوح تقدیر بهترین پویانمایی از...
زوج گلستانی با جمع آوری بیش از ۲هزار و...
اینفوگرافی
این هنریکی از زیرشاخههای صنایع چوب نیز...
برخی افراد بر اثر خوردن ماهی همراه با...
عروسک دستساز زنان روستای قلعه قافه از...
آثار گرافیکی و تولیدات ویژه
دو هفته به آغاز سال نو باقی مانده و با توجه به سخت بودن خانه تکانی احتمال دارد برخیها دچار کمردرد ناشی از خانه تکانی شوند.
در این مطلب وب گردی ترکیبی طبیعی و خانگی که میتواند ۱۰ برابر از آنتی بیوتیک قویتر باشد، معرفی شده است
تاریخ سرشار از رویدادها و وقایعی است که هنوز هم توضیحی برای آنها وجود ندارد، ولی حقیقت محض هستند.
شوکا کوچکترین گوزن ایران، نوعی گوزن کوچک بومی اورآسیا به رنگ سربی یا سرخ است که بیشتر در مناطق سردسیر و از جمله پارک ملی گلستان زندگی میکند.
نزدیک به یک سال است که ویروس کرونا مهمان مردم جهان شده و والدین تلاش میکنند تا با استفاده از ماسک کودکان خود را از گزند ابتلاء به جنجالیترین ویروس قرن نجات دهند.
رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی گلستان نکاتی را درباره استفاده از نان و غلات ارائه داد.
«آی جان عبادی» بانوی کارآفرین گلستانی با تکیه بر هنر و استعداد خود و بر اساس تجربهای ۲۰ ساله در عرصه هنرهای دستی ترکمن و ساخت فرشهای چرم به موفقیت رسیده است.
عضو انجمن زنان و مامایی ایران با تأکید بر اینکه سرطان سینه پس از سرطان پوست دومین بیماری شایع در میان زنان است، گفت: از فاکتورهای اصلی ابتلا به این سرطان، جنسیت و سن افراد است که به طور معمول در سن یائسگی و پس از آن نمود مییابد که متاسفأنه در...