
پژمان طاهری - نمایش محتوای تولیدات ویژه
محتوای تولیدات ویژه
پژمان طاهری
پژمان طاهری
پژمان طاهری متولد 1349 در شهر گرگان است.
او نوازندگی سنتور را از سن هفت سالگی نزد جواد داوری آغاز کرد و از سال 1368 تا سال 1377 نزد استاد مجید کیانی به فراگیری ردیف میرزا عبدالله پرداخت. پژمان پس از فارغالتحصیلی از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران، به فعالیت حرفهیی در عرصه آهنگسازی و گروهنوازی روی آورد و گروه ایرانی را که در همان سالهای دانشجویی به همراه برادر خود، اردوان طاهری بنیان نهاده بود تا به امروز، هدایت کرده است.
وی تحصیلات خود را در سال 2003 در شهر وین در رشته آهنگسازی الکتروآکوستیک ادامه داد و پس از آن از سال 2004 در مقطع دکتری اتنوموزیکولوژی، تحت نظر پروفسور گرلینده هاید و رودیگر لولکر به نگارش رساله دکتری خود پرداخت. در سال 1375 پژمان طاهری به عضویت گروه شیدا درآمد و حاصل آن کنسرتهای متعدد به همراه استاد محمدرضا لطفی در شهرهای پاریس، لندن، زوریخ، مونیخ، ونیز و فلورانس بود. از پژمان طاهری آلبومهای «ریشه در خاک» با صدای مهسا وحدت، «اشعار مولانا»، «سوگواران خموش» با صدای علیرضا قربانی و «امیرکبیر» با صدای شهرام ناظری تاکنون به بازار آمده است.
البته فعالیت هایش در گرگان و کمک به هم استانی هایش صرفا به این اجراها محدود نمی شود. وی کارگاه آموزشی تخصصی درباره «پیوند میان هنر، منابع الهام، خلاقیت هنری و جواب آواز» را سال89 در گرگان برگزار کرد. پس از آن نیز در سال گذشته به همت انجمن موسیقی استان و سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری گرگان کارگاه آموزشی تخصصی دیگری با موضوع «گروه نوازی در موسیقی ایرانی» و بعد از آن نیز توسط برخی از علاقمندان موسیقی ایرانی که اغلب از مدرسین آموزشگاههای موسیقی استان هستند کارگاهی چهار روزه با موضوع «گروه نوازی آثار و تصانیف قدیمی» تشکیل شد.
دکتر پژمان طاهری آهنگساز و سرپرست گروه ایرانی اکنون در اتریش زندگی میکند، اما استاد و عضو هیات علمی دانشگاه آزاد علیآبادکتول است.
(راک الف ناقابل) نیز یکی از فیلمهایی است که با آهنگسازی پژمان در سالهای دور برنده موسیقی جشنواره سینمای مستند شده بود. آوانگاری آثار حبیب سماعی به همراهی اردوان طاهری، تنظیم و آوانگاری هشت تصنیف قدیمی در دستگاه شود به روایت محمدرضا شجریان، آوانگاری آثار سید حسین طاهر زاده و به چارده روایت، از جمله کتابهای منتشر شده پژمان است. او همچنین در ژانر موسیقی الکترو اکوستیک دست به تجربه نوینی در سال 1381 زد که با نام «طرحی نو» با تکنوازی جمشید عندلیبی و شادی فتحی به مدت چهار شب در تالار وحدت تهران روی صحنه رفت.